Köpvillkor

 

Leveransvillkor och information

När du handlar hos oss på Fringe Science (tidigare CA Syateljé) godkänner du våra köpvillkor, därför är det viktigt att du noga läst igenom villkoren innan du genomför ditt köp.
Du är alltid välkommen att maila oss om du har frågor till info@fringescience.se

För att kunna handla behöver du acceptera dessa köpvillkor och samtycka till att Fringe Science får behandla och spara dina personuppgifter.

Villkoren är inte tillämpliga på näringsidkares köp, varför näringsidkare inte kan till någon del åberopa dessa Villkor. Med näringsidkare avses en fysisk eller juridisk person som handlar för ändamål som har samband med den egna näringsverksamheten.FÖRETAGSINFORMATION

Fringe Science
Kåkbrinken 14
11127 Stockholm
Org.nr 556743- 2470BESTÄLLNING

FÄRDIGA LAMPSKÄRMAR

Det finns ofta en del färdigsydda lampskärmar att köpa direkt i shopen. Dessa kan du köpa via webshopen.

SKRÄDDARSYDDA LAMPSKÄRMAR

Skräddarsydda lampskärmar sys som specialbeställning utefter dina specifika önskemål.
Det finns ett förfrågningsformulär på varje produktsida. Vi återkommer så snart vi kan med pris- och leveranstid. Förslaget är giltigt i 14 dagar, därefter får du göra en ny förfrågan.
Om vi inte kan uppfylla dina önskemål återkommer vi med alternativ.

Om du vill fullfölja beställningen lägger vi upp en specialprodukt i shopen du kan köpa. Produkten finns tillgänglig i shopen i 7 dagar, därefter får du göra en ny förfrågan.Avtal om köp

Avtal om köp träffas mellan dig som kund (konsument) och Fringe Science AB (näringsidkare) när du genomfört ett köp och en orderbekräftelse är skickad till den angivna mejladressen. Orderbekräftelsen betyder att vi godkänt köpet och att ett bindande avtal om köp har upprättats. Beställningen är förenad med betalningsskyldighet.

 PRISER

Samtliga våra priser anges i svenska kronor inklusive 25% moms.
Alla priser är exklusive fraktavgifter om inte annat anges. Eventuell frakkostnad framgår i samband med beställning.
Fringe Science har rätt att ändra angivna priser på hemsidan och övriga publikationer utan föregående avisering.
Priserna som angivs på skräddarsydda skärmar är från-priser och baserade på de lampskärmar som finns som exempel, priset på just din lampskärm kan bli ett annat.
Eventuella prisförändringar som sker efter en beställning påverkar inte ditt pris. Vi reserverar oss mot eventuella tryckfel.BETALNING

När du lägger order på vår hemsida kan du välja att betala via de alternativ som erbjuds av PayPal Checkout; via Paypal-konto eller betal- och kreditkort.
Inget Paypal-konto behövs för att betala.

Genom att genomför betalningen godkänner du våra köpvillkor och samtycker till att namn och personnummer samt kontaktuppgifter (telefonnummer och mejladress) registreras i vårt kundregister.


Orderbekräftelse

När du beställt dina varor skickas ett bekräftelsemejl till den mejladress du angivit vid köp som bekräftar att vi mottagit din order. Denna orderbekräftelse fungerar även som ditt kvitto och kan vara bra att spara.LEVERANS

De färdigsydda lampskärmar som finns i shopen skickas vanligtvis inom 1-3 arbetsdagar från det att din betalning mottagits.

Leveranstiden för skräddarsydda lampskärmar kan variera beroende på hur många beställningar vi har för tillfället samt leveranstiden av material.
Du får alltid en uppskattad leveranstid innan du bekräftar ordern och vi kommer göra allt vi kan för att hålla den tidsramen.
Vi kan dock inte påverka om leveranser av material drar ut på tiden och tar inget ansvar för detta.
Materialet till din lampskärm beställs in först när vi fått in din betalning. Leveranstiden beräknas alltså utifrån dagen då beställningen betalats.

När lampskärmen är klar för leverans skickas den normalt inom 1-3 arbetsdagar. Vi kontaktar alltid dig innan vi skickar din skräddarsydda skärm så att vi vet att du har möjlighet att hämta ut paketet hos ombud.
Leveranstiden till närmsta utlämningsställe varierar beroende på postnummerområde men sker vanligtvis inom 2-3 dagar från påbörjad leverans.

Leverans sker vanligtvis med Postnord postpaket.
När paketet skickats får du kollinummer via e-post så att du kan spåra paketet via postnords hemsida eller app. Paketet hämtas hos paketombud.

Du är såklart också välkommen att hämta lampskärmen hos oss, upphämtning sker då enligt överenskommelse.

I vissa fall kan hemleverans inom Stockholms-området ordnas mot kostnad, kontakta oss för mer information.
Meddela gärna önskat leveransalternativ innan vi beräknar kostnaden för din lampskärm.

Problem med leveransen
Om en försändelse inte anländer till dig så hör av dig till oss via e-post, så kan vi börja spåra försvunnet gods.

Om ett paket har blivit skadat, ska detta anmälas redan vid hämtning på posten/ombud.
Är skadan av den dolda sorten och inte blir tydlig förrän du kommer hem, så tar du bilder på skadorna och kontaktar Postnord och oss.

Ej uthämtad vara
Om du av någon outgrundlig anledning inte hämtat ut beställd vara, så sänds paketet i retur till oss av Postnord. Icke uthämtade paket debiteras i efterhand med 500 kr, för fraktkostnad, utlägg och hantering samt administrativa tjänster.

Om du inte hämtar ut en färdigsydd lampskärm återbetalas det betalade beloppet minus 500kr enligt ovan.

Vi förvarar skräddarsydda lampskärmar i högst 3 månader. Om du efter 3 månader inte hämtat ut din lampskärm eller hört av dig till oss vi e-post till info@fringescience.se har vi rätt att sälja lampskärmen vidare. Vi betalar inte tillbaka beloppet för lampskärmen i dessa fall.REKLAMATION

Vi inspekterar självfallet alla varor innan vi levererar, men visar sig produkten ändå vara skadad, så vill vi att du meddelar oss så fort som möjligt via e-post till info@fringescience.se, dock senast inom 14 dagar.
Var noga med att kontrollera varorna för eventuella skador när du hämtar ut ditt paket.
Du bör under inga omständigheter lösa ut ett paket som ser skadat ut, även om du tror att innehållet är oskadat.
Om du upptäcker skadan först efter att du öppnat paketet, reklamerar du omedelbart till Fringe Science och Postnord.
Godkänns din reklamation så ersätter vi självklart varan eller, i de fall det är möjligt, lagar produkten.
Ibland går det inte att ersätta varan och vi betalar då ut köpesumman inom 30 dagar via samma betalsätt du köpta varan.
Om en vara är defekt står vi självklart för returportot. Kontakta oss innan du skickar tillbaka varan.

Returer skickas till:
Att. Charlotte Arai
Fringe Science
Kåkbrinken 14
11127 Stockholm

Vid eventuella tvister så följer vi alltid Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.
Vi löser inte ut gods som skickas till oss med postförskott eller efterkrav om vi inte kommit överens om detta innan.
Kund informeras härmed att ta del av de skötselråd som finns att läsa under rubriken Frågor & Svar.ÅNGERRÄTT/ÖPPET KÖP

FÄRDIGA LAMPSKÄRMAR

Vid köp av färdiga lampskärmar har du 14 dagars ångerrätt från dagen du mottagit dina varor. Ta kontakt med oss innan du skickar tillbaka något. Du har rätt att packa upp och kontrollera produktens finish och funktion. Varorna måste vara i ursprungligt skick och välemballerade (på samma sätt du mottog dem) då de returneras till oss.

Du som köpare ansvarar för att varan kommer tillbaka till oss i ursprungligt skick. Vi rekommenderar därför att skickar med spårbart postpaket. Du som köpare betalar returfrakten. Den frakt du betalade för varan när du beställde den återbetalas.

För den som vill kan vi ordna en retursedel som du kan skriva ut och klistra fast på paketet innan det lämnas in hos ombud. Kostnaden för retursedeln dras då av från det belopp som återbetalas.

Det går givetvis också bra att lämna tillbaka den på plats hos oss – boka så fall en tid i förväg.

Vi förbehåller oss rätten att göra ett värdeminskningsavdrag om varans skick har förändrats i sådan utsträckning att den inte längre går att sälja till en annan kund utan att göra ett avdrag på försäljningspriset. Avdraget görs på det totala returbeloppet innan det återbetalas till dig. Vi gör bedömning vid varje unik retur om storlek på avdraget.

Ångerrätten gäller endast konsumentköp. Om du handlar i egenskap av näringsidkare så gäller inte ångerrätten eller annan konsumentskyddande lagstiftning. Med näringsidkare avses en fysisk eller juridisk person som handlar för ändamål som har samband med den egna näringsverksamheten.

SKRÄDDARSYDDA SKÄRMAR

Alla skräddarsydda lampskärmar är beställningsvaror och tillverkas utefter varje kunds specifika önskemål. Inga beställningar omfattas således av ångerrätt, öppet köp eller bytesrätt om ej annat är överenskommet.
Ångerrätt gäller alltså inte.

Observera att det inte går att ändra/byta tyg, fransar och kantband i efterhand.Återbetalning vid ångrat köp av färdiga skärmar

Vid ångrat köp återbetalar vi samma belopp som du som kund betalat för varan minus eventuell returkostnad enligt ovan. Vänligen notera att det kan ta upp till 14 dagar från den dag då du skickat tillbaka din vara tills dess att återbetalningen är gjord. Fringe Science förbehåller sig rätten att vänta med återbetalning tills dess att vi mottagit varan eller att du kunnat bevisa att varan är skickad tillbaka till oss. Återbetalningen görs via samma betalningsalternativ som användes vid köptillfället om ej annat är överenskommet.

Om det skulle visa sig när vi fått tillbaka varan att den minskat i värde på grund av att du använt den eller hanterat den i större omfattning än nödvändigt för att fastställa varans egenskaper och funktion har vi rätt att göra avdrag för detta på återbetalningsbeloppet.AVBESTÄLLNING

FÄRDIGA SKÄRMAR

Kontakta oss via mail om du vill avbryta ditt köp. Har vi redan hunnit skicka skärmen ansvarar du som köpare att returnera skärmen till oss, läs mer under rubriken Ångerrätt/Öppetköp ovan.

SKRÄDDARSYDDA SKÄRMAR

Om du önskar avbryta ett redan genomfört köp av en skräddarsydd skärm hjälper vi dig naturligtvis att avbryta ditt köp i den mån vi kan. Detta bör ske inom 24 timmar från beställningstillfället för att säkerställa att vi inte hunnit beställa in det material som behövs till din skärm.
Vi garanterar inte leveranstider utan ger den bästa möjliga uppskattning vi kan utifrån de leveranstider vi får av våra underleverantörer. Det faktum att leveransen tagit längre tid än uppskattat är i regel inte en godtagbar anledning att avbryta ett köp.FELAKTIGA UPPGIFTER

Du bär själv ansvaret för att de uppgifter om material du skickar till oss är korrekta.
Be gärna om färg- och materialprov innan beställning om du är osäker.
Du bär själv ansvaret för att de uppgifter du fyller i är korrekta i beställningsformuläret samt bekräftar i smabnad med köp.

Vi ansvarar inte för felstavningar och felbeställningar.
Om du skulle upptäcka något fel när du får orderbekräftelsen – kontakta oss omedelbart så att vi kan justera det som blivit felaktigt.
Skicka e-post till info@fringescience.sePERSONUPPGIFTER

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter HÄR.RABATTKODER

En rabattkod kan ej kombineras med andra erbjudanden, rabattkoder eller på annat sätt redan prissänkta varor.

Rabattkoder har alltid en viss giltighetstid. Giltighetstid samt villkor anges i samband med rabattkoden.

En rabattkod kan endast lösas in vid en ny beställning och den kan ej dras av från en lagd order i efterhand.

Rabattkoder kan endast nyttjas en gång per produkt och beställning.

ANVARSBEGRÄNSNING / FORCE MAJEURE

Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten.
Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande (Force Majeure). Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör.
Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll.ÖVRIGT

Fakta- och prisuppgifter lämnas med reservation för tryckfel, leverantörers prishöjningar, ev. oriktigt angivna specifikationer m.m. samt för slutförsäljning.
Fringe Science förbehåller sig rätten till ändring av all information, inklusive – men ej begränsat till, -priser, specifikationer och produkterbjudanden utan föregående avisering.

Vid eventuell tvist följer Fringe Science Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Tillägg avseende dokument och tjänster som finns tillgängliga på denna server
Logotyper, grafik och bilder från Fringe Science:s webbsidor får inte kopieras eller vidarebefordras utan uttryckligt tillstånd från Fringe Science.sv_SESwedish